Ironman 2022 – och nya tag inför 2024!

Har haft en berg-och-dalbana med träningen sen 2019. En vår och sommar 2022 som gick sådär. Den gick sådär med undantag för att jag KÖR KALMAR IRONMAN. Jag simmar på 1:05. Jag cyklar på 5:01. Jag springer på 4:04. Jag hade problem med löp- och simträning inför tävlingen, men trots det, och massa skit under föregående år, så blir sluttiden strax under 10:16. Det finns få perfekta uppladdningar. Det är trots sånt här som de allra flesta presterar i triathlon. Så även jag. Jag är grymt stolt över att jag lyckades prestera trots att livet hände.

Ironman Kalmar 2024. Här kommer jag. Jag är på god väg.

Lärdomar som jag tar med mig inför IM 2024:

  • Ta alla skador på allvar. Rehab är prio. Tack för Elitrehab.
  • Se till att cykeln är gott skick långt innan tävlingen. Meckade för mycket med den sista dagarna inför Kalmar.
  • Högre energiintag under löpningen.
  • Våga prioritera och var medveten om prioriteringen i träningen.

Racerapport från Instagram:

Senare än sent. Körde IM Kalmar 2022. Fantastisk nöjd över min prestation, även om det inte var vad jag hade som målsättning vid anmälan 2019. Gled in på ca 10:15 h och 20 min långsammare än personbästa.

Min plan var att kolla formen under IM 2020 och satsa hårt 2021. Men covid hände. Satsade hårt under 3 år. Det kunde blivit galet bra, blev istället hyfsat vältränad, skadad och övertränad.

Det var en fin dag, jag hade en bra dag och ett fint supportteam. Simmade på 1:04, cyklade på 5 h och sprang på en bit över 4 h. Hade varit ett under om det gått snabbare. Även ifall jag hoppades på lite mer så fick jag ut vad jag hade och kan bara vara nöjd.

Hade mitt livs simform i början av 2022 och även under 2021. Kom tvåa på @triathlon_vast KM i simning 2021. 4 pass simning i veckan under 2 år med bra coachning (bl.a. från @simcoachen på playitas ett par gånger) ger resultat. Tyvärr började jag simma alla veckans dagar några veckor i början på 2022. Det (eller något annat) gillade inte min kropp. Antalet simpass från februari till tävlingen kan räknas på en eller två händer.

Hade också mitt livs löpform runt maj 2022. Ett par år med bra struktur ger resultat även här. Då körde jag bl.a kontrollerade tusingar på runt 3:30 min / km. En prestation jag oftast kan drömma om. Tyvärr blev det lite mycket här med. I ett par veckor försökte jag hantera en smärtande fot. Med stor vilja att prestera blev det en balansgång mellan att vila för att återhämta foten och träna för att bibehålla formen. Det blev inte bättre och jag chansade för mycket när jag körde ett längre pass med @ludvigsylvan i tropisk värme i Sandsjöbacka-terrängen.

Det är sånt här som händer när man tränar. Livet händer med allt vad det innebär. Det finns få perfekta uppladdningar. Det är trots sånt här som de allra flesta presterar i triathlon. Så även jag. 😊

Karlcomse på Instagram


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *