Min träning de sista två veckorna inför Ironman Kalmar

De sista två veckorna av en Ironman-satsning är som upploppet på ett maraton. Större delen av loppet är redan avgjort men det går att ha en stark eller svag avslutning.

Så hur har och hur kommer min träning se ut de sista två veckorna innan Kalmar? Nedan ser du de sista fem veckorna – och historiken är träning som blivit av (klicka på bilden så blir den större). Men du skrev ju de sista två veckorna innan tävling? Det är sant, men satta ur sitt sammanhang tycker jag att de ser helgalna ut! En princip nu är att jag undviker att stressa in pass, i praktiken innebär det att några pass kommer bli kortare för att jag ska kunna få sova ut!

Min formtoppning inför Kalmar Ironman
Min formtoppning inför Kalmar Ironman (klicka på bilden för större). 

Kommentarer

3 svar till ”Min träning de sista två veckorna inför Ironman Kalmar”

  1. Det aka bli hur kul som helst! Inspiration. Styrka. Positiv energi :):):):) du kommer fixa detta!

  2. Tror att du skulle tjäna massor på att vila mycket mer! Jag körde knappa 5 timmar denna vecka och har drygt 2 timmar sista veckan. Många hela vilodagar med andra ord. Du har legat på en hög volym och skulle behöva låta kroppen läka ihop och bli stark inför loppet. Viktigt inte minst mentalt att vara grymt sugen på att köra långt och hårt! Vilodagar är på ett sätt jobbiga men det är då du blir bättre 🙂

    1. Tack för din kommentar Cleas – du kan mycket väl ha rätt. Tanken har slagit mig. Är inte det här för hårt?

      Inför Karlstad lättade träningen något under samma vecka – och jag tyckte det funkade hyffsat även ifall jag inte riktigt kände någon löpform. Nu har jag två veckor och inga lika massiva löppass i under dessa vilket jag hoppas det kommer ge större skjuts. Veckomängdsutveckling: 17:11 h – 14:17 h – 19:18 h (inklusive Karlstad tri medeldistans) – 18:16 h – 14:40 h – 6:50 h (uppskattning, exkl. Ironman). Sista talet är IM veckan.

      Varför väljer jag att köra på enligt programmet trots att min intuition och säkerligen många andra tycker det är för hårt? Jag har relativt systematiskt följt ett träningsprogram sen i höstas, som är byggt av en och samma person, och tänkte fullfölja det… får utvärdera känslan på tävlingsdagen och resultatet. Nu är ju också all träning denna vecka gjord (här fanns ju annars ganska stor potential att minska) och nästa vecka är enligt mig knappt träning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *