Se till så att du får en bra fredag! För snart är det dags igen, här är en berättelse om min förra fredag.

Vy över Sannegårdshamnen i vackert väderSannegårdshamnen är ett bra ställe för intervaller! Oftast lite blåsigt.

Jag känner mig… Färdig. Duktig. Stark. Hel. Lugn. Glad. Det finns ingen känsla jag skulle vilja ha annorlunda. Jag känner mig helt redo för helg. En perfekt fredagskänsla. Vägarna hit är kanske många, men en väg är att träna. Att träna gör mig lycklig. Säkert dig också?

Allmänt kraftlös hela veckan, men med ett lunchpass gympa på jobbet ändrades det. Inte särskilt ansträngande fysiskt men desto mer koordination. Bara skönt och lite magträning som jag verkligen är i behov av!

Gick sen i lagom tid från jobbet. Har länge haft tanken på att institutionalisera afterwork-intervaller på fredagar eller torsdagar. Stormen Henri var på besök, det blåste. Jag tog mig ändå ganska kvickt ner mot Sannegårdshamnen, där man kan göra ett intervall-varv på drygt 1 km. Det var mest roligt att se hur pulsen ökade för varje varv. Totalt körde jag 5 st varv.

På senaste har jag vart lite fundersam över varför mitt lugna tempo sjunkt ner mot 6 min per km. När jag var klar såg jag att alla mina intervaller gick under 4 tempo. Snabbaste km på 3:47. Det är på nåt sätt ett kvitto på att det trots allt står ganska bra till med mig.

Kurva över puls från Suunto Ambit2

Riktigt hög puls? Genomsnittspulsen per intervall: 165, 170, 176, 174 och 176.

Over and out. Redo för helg.