Min löpträning de senaste 25 månaderna – 240 h och 271 mil

Jag är förväntansfull och nervös inför Göteborgsvarvet. Det är nionde gången jag springer och de senaste tre åren har jag haft målsättning att springa sub 90.  Alla gånger har jag misslyckats. Har jag möjlighet och kapacitet för sub-90? Denna fråga har gjort att jag vänt ut och in på min träning och tittat lite mer i detalj på löpning.

löpning-mängd
Min löpträning de senaste 25 månaderna, inkl. specifika löptävlingar.

Mängdmässig har det vart relativt stabilt under en längre period. Några kommentarer till grafen:

  • En liten dipp i april på grund av träningsläger (cykelfokus) och jobbresa. (2015)
  • September och oktober fokuserade jag extra på löpning och hade ännu inte fått tillgång till trainern. (2015)
  • Under hösten 2015 körde jag Finalloppet och Göteborgsmarathon på halvmaradistans. I mitten på januari sprang jag Hong Kong Marathon.
  • Under delar av oktober, november och december hade jag antagligen inte börjat fullt ut med mitt triathlon-träningsprogram. Det gjorde att cykeln kom i fokus. (2015)
  • De månader närmast Ironman Kalmar, från maj till och med augusti, 2015, var mängden väldigt låg. Det berodde delvis på en liten skada i ena vaden. Jag vågade inte ta i.
  • Årskiftet 2014-2015 hade jag lite extra fokus på skidor. Löpningen blev lidande.
  • I augusti, 2014, sprang jag en bra avslutande halvmara på Tjörn triathlon (officiell tid under 1:40, tror tom runt 1:36-37, men banan var 1 km kort). Detta gjordes trots väldigt liten mängd i direkt anslutning.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *