Träning vecka 7 – bästa veckan hittills och om att lära sig träna cykel

300 h +!
Jag passerade 300 h i totaltid sen 17:e augusti! Det är inte enskilda veckor med mycket träning som skapat mängden. Små steg i rätt riktning, varje vecka.

Vecka 7 ligger sett från antal träningstimmar på topp 3 eller 4 från 17:e augusti 2015. Tar jag istället hänsyn till kvalité och mängd så är vecka 7 den bästa veckan hittills. Det finns saker som kunde vart ännu bättre men även de inte lika bra passen hade sina meriter. Låt mig fokusera på det som är bra och det kommer att bli ännu bättre! Vecka 7 var den fjärde veckan i rad som kan definieras som en drömvecka. Och… undantaget just semesterveckorna och en sjukvecka i slutet på 2015 så är närapå alla veckor drömveckor. Hur kommer detta gå?

Jag har blivit märkbart starkare på cykeln och cykelträningen har börjat inkludera hårdare intervaller (se film nedan, tryck på den för att spela). Kanske borde jag göra ett nytt FTP-test, men risken är större att jag tränar för mycket och för hårt än för lite, så det får vänta.

1:30 h #cykling med #trainerroad på en #tacxneo. 6 x 3 min @120 % #ftp. #svensktriathlon #triathlontraining #ironmantraining #trilife #swimbikerun #cycling #biking #indoorcycling #tacx #planetxbikes #ironmankalmar #cykelintervaller #fredagsmys #fredagsfys #ironmankalmar2016 #kalmarironman2016 #sub930

Ett filmklipp publicerat av Karl Wackerberg (@karlcomse) Feb 19, 2016 kl. 1:49 PST

I övrigt slog det mig att det krävs en himla massa träning för att bli bra på att träna. Jag har alltid cyklat och sprungit men jag har inte vart bra på att träna. Det krävs strukturerad träning för att förstå hur hårt man kan köra under olika långa tidsintervaller, för att lära sig att inte ge upp och hitta rätt ansträngningsnivå. Jag tror att jag äntligen börjat lära mig träna cykel och det är såklart till viss del tack vare TrainerRoad och min watt-baserad trainer. Fortfarande har jag lite svårt att hålla effekten på rätt nivå under riktigt långa pass – inbillar mig dock att det är tiden som är viktigast under långpass!

Under veckan passerades halvtid till Ironman Kalmar 2016 och mina reflektioner går att läsa här. Inlägget summerar den gjorda träningen i tre olika faser och deklarerar hur den kommer se ut framöver.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *