Vecka 49 – löpband och gym 50 m från jobbet!

..
Träningen fortskrider. Inför Kalmar 2015, från 1 september 2014 till 14 augusti 2015, hade jag lagt ungefär 100 h på cykling och 100 h på löpning. Inför IM 2015 saknade jag trainer, och på trainer är träningen effektiv. Min uppskattning är att det behövs 20-30 % längre träning utomhus för att få samma effekt som inomhus med tanke på stopp, uppförsbackar och liknande. Min slutsats är att jag är på god väg i relation till förra säsongens träning!

Det cykelprogram jag följer, TrainerRoads Traditional Base Mid Volume, är totalt 12 veckor. Uppdelat på 3 perioder á 4 veckor. Inom varje period går träningsbelastningen upp fram tills den fjärde veckan där mängden minskar drastiskt gentemot den föregående veckan. Varje period har också mer träningsbelastning än föregående. I början på förra veckan var min motivation mest att det snart är över, då jag var i mitten på vecka 10. Men efter söndagens mastodontpass på 3:15 h ser jag fram emot ytterligare en vecka. Det är också med viss osäkerhet jag avslutar programmet – för vad händer om två veckor? Det verkar vara lite tidigt att gå in med en långsiktig plan med mer intensitet, och något mindre mängd, på cykeln.

I veckan tog jag jag också bort ett gympass. Det är lite jobbigt att misslyckas med 100 kg i knäböj. Och prioritet är att öka löpningen, inte tvärtom, då jag ska springa ett marathon i mitten av januari. Just löpningen är ett orosmoment, där jag känner ett behov av att springa mer. Kanske kan det nya gymmet på jobbet göra att jag lyckas slänga in lunch- eller morgonpass?

Två höjdpunkter (bland många andra):

  • Bra tempo i simningen: Vi körde 200 m intervaller i tisdags som förberedelse inför nästa veckas KM på 1500 m. Jag kände mig bekväm i vattnet och lyckades hitta bra ansträngningsnivåer.
  • Nytt gym på jobbet: Det fanns ett gym på mitt jobb, en bit bort från där jag sitter. På grund av renovering av byggnaden stängdes det för ca ett halvår sen. Någon jobbade dock på en lösning – och nu har jag ett gym precis utanför den byggnad där jag är lokaliserad. Öppettiderna är vardagar mellan 06:00 och 20:00. Det finns en hel del utrustning och värt att nämna är löpband (dock bara ett) och skivstång för knäböj, marklyft och bänkpress. Oavsett, det är positivt. Närhet gör mycket för mig. I fredags lyckades jag få in ett pass mellan jobb och kalas, mycket tack vare närheten då jag inte hade haft tid att transportera mig till det vanliga gymmet.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *