Tabell över träning vecka 53, 2015-16, inför Ironman Kalmar 2016.

3,5 h är inte mycket att hänga i granen. Under veckan har jag missat träning på grund av sjukdom. Totalt fyra missade hela träningsdagar (tisdag, onsdag, torsdag och fredag). Körde också ett pass på lördag – istället för två.

Veckan började med sjukdom, initialt feber, tungt huvud, slem och fyllda bihålor. I slutet på veckan började jag känna mig ok och fick in tre pass. Jag är inte helt hundra från sjukdomens sviter utan har slem i halsen, bihålor, näsa och så, men hjärt- och lungapparaten känns fullständigt vital.  Med detta utgångsläge och vilodag på måndag har jag goda förhoppningar om att ta mig an nästa veckas träning.

Jag kommer att stryka träningsvecka 2 och de träningspass jag inte kört för att gå direkt till tränignsvecka 3. Vecka 3 är hård och följande vecka något lättare – och det passar mig bra då jag ska springa ett marathon i slutet på vecka 4 och helgdagen som faller in på onsdag tillåter lite extra tid för vila. Träningsupplägget för veckan är enligt nedan. Utöver det så har jag missat två och en halv jobbdagar i förra veckan som jag på behöver ta igen, på nåt sätt och det finns en risk att träningen blir lidande.

  • Tisdag: Sim och cykel.
  • Onsdag: Sim* och löp.
  • Torsdag: Cykel och löp.
  • Fredag: Cykel och sim*.
  • Lördag: Brick, cykel + löp.
  • Söndag: Sim och löp.
  • * Simmet är frivilligt på antingen onsdag eller fredag.

Några höjdpunkter från veckan?

  • Simningen går fort. Simmade 200-ingar i icke-max fart på runt 3:15 (i 25 m bassäng, farten i 50 m bassäng är betydligt långsammare).
  • Jag har lyckats återhämta mig. När jag testade ett cykelpass på lördag var jag tveksam, men det gick ok och alla intervaller var i närheten av effektnmålet.