Träning vecka 51 – lugnt och 8 månader (?!?!) kvar till IM Kalmar 2016!

Tabell över träningsmängd inför Ironman Kalmar 2016

Veckan kan sammanfattas som väldigt lugn – bara drygt 10 h. Det skulle jag inte sagt om en 10h-vecka för tre månader sen. Trots en lugn start har 4 månader gett 200 träningstimmar på kontot och nu är det bara 8 månader kvar.

Vecka 51 var sista veckan på mitt träningsprogram för cykel! Programmet avslutades med en lugn vecka, och jag strök ett pass ur schemat. Julstök och kurs på jobbet, med lite sömn och stress som konsekvens. Det är naturligtvis inte optimalt, men det viktiga är ju helheten, så jag tog veckan med ro. Och ska man säga nåt, så är ju 10 h med helt ok kvalité med två träningsfria dagar i rad något jag är nöjd över.

Löpningen har fortsatt varit mycket snabb – och inte mycket mängd. Det som är irriterande är att löpbandet och min träningsklocka mäter olika. Jag väljer att främst förlita mig på löpbandet eftersom det nästan alltid ger längre distans (beror på löpstil). Lördagens pass, och det enda man kan kalla ett riktigt löppass, var 17-18 km och innehöll fartökning efter 10 km, först från 13 km / h till 14 km / h i 2 km, sen till 15 km / h i 2,5 km och sen tillbaks till 13 km / h för resten. Inspirationen för fartökningspass har jag stulit från Jogg.se och Ulf Friberg. Min tanke med ett sånt pass är att man på ett tidseffektivt sätt får bra träningseffekt och får möjlighet att träna i tävlingsfart utan att pressa sig alldeles för hårt.

Styrketräningen går helt ok! Inte två pass men väl ett pass. Jag älskar att köra marklyft och häromdagen filmade jag mina lyft på 117,5 kg.

Simningen fortsätter också. Tisdagspasset innehöll 3 x (4 x 100 m, 4 x 50 m) med stegrande intensitet. På tredje serien var starttiden 1:30 på hundringarna. Det var inte många som klarade det – men det var som vanligt skönt att få köra hårt. På söndagspasset fick jag lite tekniktips, så nu har jag i mitt huvud: (1) minska bredden / sträck ut och tänk på centrumlinjen, (2) ta hela taget / rör vid höften med tummen och (3) öka frekvensen / tänk på skjutposition (tidigare så lät jag ena handen vänta tills den andra kommit fram).

Utöver att det är julafton nästa vecka så väntar ett FTP test och ett nytt träningsupplägg! Stay tuned…

Kommentera

Tema av Anders Norén