Träning vecka 43

Bildtext: Hade av misstag skrivit in timmar som minuter och minuter som sekunder tidigare! Nu stämmer den totala tiden – och allt är i rätt format. 15 h går in på kontot från vecka 43.

Väldigt få störmoment denna vecka där jag trots att cyklingen bara ligger på lite drygt 5 h har slått nytt mängdrekord. Utöver att jag kört varje planerat pass så har jag också ändrat träningsupplägg på löpningen där jag tillsvidare kommer att köra lugnt och långt. Denna veckas eloge får gå till min simning. I tisdags lyckades jag ”tävla” mot några på banan bredvid, och trots att de körde på fötter hängde jag med hyfsat, och i söndags så var det bra tryck i hela gruppen.

Bild på bassäng, vatten och Karl.

Bildtext: Massor av vatten! I tisdags körde jag 2*3 km innan simningen. Antagligen det sista intervallpasset på länge. Det gick undan, men inte max, 4:05 per km på första tre, och sen 4:01 på sista tre. 2 minuter vila i mitten.

En stor grej i veckan var annars att jag avslutade min månadslånga fundering kring träningsupplägg. I korta drag, så mycket volym som möjligt, mellan 10 och 20 h per vecka, med låg intensitet fram till slutet/mitten på januari. Det kommer att bli en tuff match. Inte bara att träna mycket utan också att nå de mål jag satt upp. Mer kommer inom kort…

Trots att jag är grymt nöjd med i princip varja aspekt av min träning finns det lite att orda om och oroa sig över:

  • Återhämtning, sjukdom och skada:
    • Jag har slarvat med min sömn och jag känner att min kropp vill ha ett bad och lite stretch / avslappning / massage. Något som gör mig ganska arg är när jag träffar sjuka människor som man inte kan välja att avstå från (typiskt jobb/skola-situation). Hypokondrikern i mig är framme och jag kan konstatera att mirakelmedicinen kallas sömn men att jag inte kläckt den nöten än.
    • Jag tror att mina gympass sliter och bör fundera över om jag ska fortsätta. Har under några veckor i rad överraskat mig själv genom att klara knäböj på tyngre och tyngre vikter. Samtidigt har jag haft bråttom och det kan ha påverkat uppvärmningen. Jag ligger ju dock ruskigt nära 100 kg i 5×5 på knäböj, och det skulle vara roligt att gå dit.
  • Tjänsteresa:
    • Min arbetsgivare införde reserestriktioner för något år sen. Det är ju ganska trevligt om man vill kunna träna ostört och ha sina rutiner. Min grupp har ett par veckor tillsammans varje år och ofta brukar det ske i Göteborg (där jag bor). Det brukar vara veckor helt fulla med jobb och kvällsaktiviteter för att kräma ut det mesta möjliga av den begränsade tiden. Nu ska vi dock träffas utomlands, och jag har tidigare sett det som en begränsning, men jag tror att det är att föredra gentemot Göteborg. Någon kommer servera mig frukost, ha bokat mina transporter, fixat min middag, etc. Så i själva verket är det jobbveckan som är mitt orosmoment. Jag kommer att bli stressad och det är direkt dåligt för min hälsa och träning.
    • Det innebär att jag under stundande vecka måste ta höjd för nästa vecka. Försöka att i förebyggande syfta minska stressen och förbereda mig så gott jag kan inför nästa vecka.

I stundande träningsvecka ser jag fram emot FTP-test på cykeln! Ska ske på tisdag, hur jag nu ska lyckas klämma in det där.