Mycket träning. Veckans sista pass var på gymmet, där jag nu för

Mycket träning. Veckans sista pass var på gymmet, där jag för 16:nde passet i rad klarade av att öka vikterna med bibehållen teknik. Mer om mitt gymupplägg senare i veckan.

I summeringen över förra veckans träning var jag osäker på hur denna skulle bli. Min erfarenhet är att när jag går över 10-12 h en vecka så kollapsar jag totalt följande vecka. Det har inte hänt denna gång! Vecka 41 är antagligen ett nytt rekord! Känslan är bra och jag har inte bara slitit hund för att få in timmar, utan tränat smart.

Jag skrev ett lite längre utlägg om just det här med mängd och om att det är sjukt att köra 10-15 h per vecka om man tidigare, under 2014 och 2015, kört i snitt 7 h per vecka. Dessvärre försvann det. Kanske var det bra. För mängd beskrivs oftast som nåt farligt och något man ska ta det lite lugnt med. Borde ju gälla i text-sammanhang också.

Glad kille efter att ha gått i mål på Göteborgs Marathons halvmaradistans.

Glad kille efter att ha gått i mål på Göteborgs Marathons halvmaradistans.

Veckans höjdpunkt var Göteborg Marathon i lördags där jag ställde upp i halvmarathon-klassen. Här försökte jag inte maxa utan tanken var att köra ett kontrollerat pass – med bra träning både innan och efter  Planen var att köra första 10 km i 5 tempo, följande 5 i 4:30 och resterande i 4:17. Det enda som gick fel var att jag konsekvent körde något för fort! Resultatet blev 4:47, 4:22 och 4:11! Jag är helt övertygad om att jag persat idag, och haft chansen på under 1:30, om jag maxat! Men, det var ju inte tanken och jag är nöjd över min prestation. 1:35:45. Lyckades också köra 1:45 cykel efteråt med samma effekt som på fredagskvällen.

Välkommen till Friskis! Nu kör vi!

Välkommen till Friskis! Nu kör vi!

Det andra som jag oroade mig lite för i förra veckans summering var att jag saknade gymkort. Jag har sen en tid provtränat på några olika gym – men slog till på Friskis i veckan. Där fick jag studentpris (läser två distanskurser) och en månad på köpet. Det ligger bra till och lite här och var över stan. Känns kul.

Och som svar på på frågan i rubriken – kan det bli bättre? Ja! Men man ska ju vara glad för allt som går bra också.

  • Sömnvanor: Jag somar alltid efter klockan 12 och jag känner mig missnöjd över det. Antagligen mest för att jag i sängen ofta lägger en timma eller så på att surfa runt, etc. …
  • Morgonpass: I och med att jag somnar efter klockan tolv hinner jag nästan aldrig köra ett morgonpass eftersom jag senast vill vara på jobbet runt 9 – och samtdigt få minst 8 h sömn. Jag är övertygad om att just morgonpass är ett av de verktyg jag behöver använd mig av för att få in många bra träningstimmar och tillräckligt med vila.
  • Annat fokus: Jag har ett eget företag (vid sidan av mitt dagjobb). Där försöker jag ta hand om nuvarande kunder och uppdrag samtidigt som jag gör mitt bästa för att expandera i träningsområdet (t.ex. hyra ut trainer, erbjuda bike-fit, sälja bra träningsutrustning, göra tröskel-test o.s.v.). Just det nuvarande är inte alltid så roligt, men är en möjliggörare för att göra annat. Behöver bättre rutiner kring det för att kunna frigöra mental energi.
  • Årsplan och månadsfokus: Jag saknar en årsplan. Visst, jag har tio veckor kvar på ett cykelprogram som jag följer. Några tävlingar i agendan. Men inget övergripande.