Hej!

Mitt namn är David Gustafsson. Jag är 28 år och bor i Västerås. Jag jobbar som Ingenjör, mer specifikt leder jag projekt inom mjukvara för tåg. Har studerat på Chalmers i Göteborg, UNSW Sydney och exjobbat i Schweiz.

Min stora passion just nu är träning. Efter två klassiker har jag fastnat för Triathlon och Ironman. 2015 gjorde jag mitt hittills enda Ironman med tiden 10:10 i Kalmar.

I år är mitt mål att kapa 1 timme och kvalificera mig till Hawaii.

Utöver träning kretsar livet kring:

  • Hus och renoveringsprojekt
  • Västerås Swimrun som jag och Björn Offerman arrangerar för fösta gången i år
  • Jakt och fritid

Projektet triathlon.nu

Jag och min goda vän Karl brukar träna ihop när vi kan, diskutera vad som är bra/dålig träning, jämföra oss mot varandra osv. Detta tänkte jag göra öppet på denna blogg!

Bloggen kommer handla om min veckoträning, mina idéer för att bli en bättre triathlet samt de inspirationskällor som jag ständigt försöker suga in. Hoppas att jag genom detta också kan vara inspirerande för någon där ute.

Dagens träning – en tråkig sammanfattning

Idag har jag simmat, cyklat och löpt! Simpasset blev mycket kort och kallt. Vi tog pressbilder till Västerås Swimrun. Det blev några få simtag i det iskalla vattnet samt lite löpning för att hålla värmen. Cykelturen var årets första på tempohojen. Körde ihop med Björn. Är nöjd med min cykelform, fick stanna ett par gånger och vänta in min träningskompis :D. Har kört en hel del trainer i vinter och det verkar gett resultat!

Avslutade med 3 km löpning med sista kilometern under 3:50 min/km. Bra att få in växlingar och brickpass!

Vad är intressant?

Tycker själv att min träningssammanfattning ovan är värdelös. Kommer försöka gå in på mer detaljer i fortsättningen.

  • Hur använder man en wattmätare??? Har precis skaffat en så det är dags att dra maximal nytta 😀
  • Simning: Vad tänker jag på just nu för att förbättra tekniken? Har gått från att inte kunnat crawla till att inte kunna bröstsimma det senaste året. Hur tar man nästa steg för att nå målet under 1h på 3.8 km simning?
  • Mat och energiintag: Skippa kolhydrater? Träna med gel eller inte? Jag håller på och velar i strategierna här för att hitta den linje som fungerar för mig!