Nytt mängdrekord vecka 44. Passerade också 100 träningstimmar sen IM Kalmar 2016!

Nytt mängdrekord vecka 44. Passerade också 100 träningstimmar sen IM Kalmar 2015!

Fick anpassa träningen något i veckan, men trots detta så är jag nöjd, och fick ett nytt mängdrekord och passerade 100 träningstimmar sen IM Kalmar 2015. Veckans höjdpunkter är:

  • Simtips: Fick ett tekniktips på simningen i söndags. Jag har eventuellt simmat med ett kort armtag. Tipset var att jag ska fortsätta hela vägen och känna tummen på höften.
  • Finalloppet: Sprang Finalloppet i Skatås i lördags, 18,8 km. Hade inte som mål att maxa utan att komma i mål på 1:35h. Precis innan start fick jag ett tips om att man ska trycka på lite mer när det är lätt, eftersom banan inte alltid tillåter hög fart. Kom i mål på 1:28 och med ett tempo på 4:41 / km. Det var inte lätt, banans högsta punkt är 100 meter över den lägsta(!), men jag sprang inte på max. Det var ett skönt pass!
  • FTP-test: Gjorde test på cykeln och höjde min FTP från 185 till 225 W. Det innebär att cykelpassen framöver kommer bli hårdare.

När det gäller orosmoment så vet jag att nästa vecka innebär betydligt mindre träning på grund av resa, men det är inget jag oroar mig för. Lånade lite böcker om idrottsskador, då det var förra veckans orosmoment, men kan konstatera att triathlon är en ganska bra idrott då de flesta idrottsskador uppstår i kontaktsporter och risken för överbelastning är mindre då man får dela upp sin mängd på flera idrotter. Det största orosmomentet jag har nu är att jag blivit ganska duktig på att prioritera träning och återhämtning. Jag gör inte alltid allt jag borde och den högen växer.