Bra mängd i veckan. Ganska intensiv löpning. Och antagligen 15 minuter mer simning än vad statistiken visar.

Bra mängd i veckan. Ganska intensiv löpning – och mer fokus behövs här framöver. Långa gympass på grund av ”failure” och lång vila. Bra simning, men missade antagligen 15 minuter tidtagning.

Jag har i nio veckor följt ett träningsprogram på TrainerRoad. Det återstår tre veckor och jag har hoppat två pass. Ett på grund av tjänsteresa och ett för att kroppen kändes trött. Det tycker jag är fantastiskt! Men. Samma disciplin har jag inte haft när det gäller sömn, speciellt inte de senaste veckorna. Det finns ju alltid lite till att göra innan jag slocknar – och lite mer liv att njuta av för stunden. Eller ett blogginlägg till att skriva. Tidigare var jag trött innan pass och efter jobbet. Idag är jag trött fram tills det det är dags att gå hem och köra pass. Extra livfull och pigg efter genomför träningspass.

Några saker att nämna om veckan:

  • Misslyckats med 5 x 5 x 100 kg i knäböj på två på varandra följande pass: Har gjort två försök på 100 kg i Stronglifts-programme. Båda gångerna har jag misslyckats. I veckan misslyckades jag också med stående axelpress över huvudet med skivstång. Det är ganska tungt. Samtidigt ska man inte glömma att jag kört sen slutet på augusti och ökat otroligt mycket som dess och följt programmet.
  • FTP-test med sämre resultat: Tisdagens FTP-test gick inte som jag hade tänkt mig. Jag hade taggat upp men det gick inte. Tar det som att jag hade bra form förra gången och sämre denna gång.
  • Längstra trainerpasset hittills: 3 h cykling i söndags efter 2 h simning. Det var stundvis mental träning.
  • Gått upp en hastighetsgrupp på söndagssimningen: Passet i grupp 4 var så kort och jag går inte upp halv åtta på söndag för att mysa i en bassäng. Bestämde mig för att köra i grupp 3 och klarade alla intervaller på utsatt tid. Var en tuff serie, 4×100 m, start 1:50, efter en annan tuff serie. Det kändes men det gick!