Tabell över träning vecka 45 2015

I söndags klockan 15:00 var jag 30 minuter in i vad jag får kalla mitt värsta träningspass i år. Det var tungt och det skavde i grenen. Jag lyckades inte hålla intensiteten. Jag pressade mig igenom, och är med tanke på den initiala känslan nöjd med sista timmen. Är det pass som detta, där man inte förmår att hålla intensiteten och känner sig allmänt trött, som definierar framgång eller misslyckande? Ett par timmar senare, mycket umgänge och lite mat kände jag mig bättre än någonsin och odödlig.

Veckan spenderades på annan ort. Åkte måndag morgon 05:10 och kom hem sent på fredag. Varje dag däremellan var fylld från 07:30 till 22:00 (eller senare). Med undantag för lite badminton under tisdagskvällen så har jag alltså pausat min träning (om man nu kan räkna badminton som träning). Men det innebär inte att jag vilat. Jag kände mig mer utmattad än någon gång de senaste åtta veckorna när det var dags att borda planet i fredags. Stress och återhämtning kommer i flera nyanser!

Träningsmässigt innebar veckan att jag från fredag kväll till söndag eftermiddag fick in lite över 11 h träning. Ganska mastigt men enligt plan. Det jag behöver fråga mig, blir jag bättre?

  • På gymmet har det ju gått bra länge med ökande vikter – nu minskar jag vikten.
  • På löpfronten har jag inte lyckats få upp mängden till den nivå jag vill – och det känns långtifrån fjäderlätt att springa (det känns oftast blytungt).
  • På cykeln har det förvisso känts ganska tungt under de senaste två veckorna, men FTP-testet har ju tydligt visat att jag blivit bättre.
  • På simfronten har jag försökt jämföra olika pass men kommer bara till slutsatser som har samma reliabilitet som att spå i kaffesumpen. Från två pass simning per vecka är det svårt att förvänta sig underverk.
  • Och vad ska jag förvänta mig efter sju veckor med strukturerad träning?

Veckans orosmoment är två.

  1. Skav i gren / skrev: Jag har problem med skav. Det påverkar min möjlighet att sitta i tempoställning och känns trist. Jag har testat vaselin men det hjälper föga. Ska köpa ett par extra cykelbyxor och testa fler krämer. Efter det blir det cykeljustering.
  2. Jobb(o)fokus: Det känns som om jag har hundra saker på g. Typ. Så många saker så att inget blir gjort. Jag kommer att fokusera på ett antal mindre aktiviteter och hoppas kunna bygga kontroll från dessa.