Tre dokumentärer att se från trainern, löpbandet eller soffan

Här är tre dokumentärer som har med träning att göra och som jag sett – och varmt rekommenderar! Utmärkta att se samtidigt som man sitter på trainern, springer på löpbandet, eller bara återhämtar sig.

  • Svensken och barfotalöparen (kan ses till 2016-03-08, ~ 1 h): Berättelse om Onni Niskanen som kan sägas vara en stark bidragande faktor till Etiopiens framgång i löpning. Mycket av historien handlar om när Onni var i Etiopien på 50-talet och naturligtvis om hur han tränade Abebe Bikila.
  • The Price of Gold (~1 h): Svensk dokumentärfilm om elitidrottens frukt och pris.
  • Running to the Limits (~50 min): En film av och om Alex Vero som försöker kvalificera till OS i Beijing. Målet är att springa London Marathon sub 2:30 för att få en plats. Det i sig är en otrolig prestation, men för Alex, som aldrig tränat tidigare och hatar löpning är det naturligtvis bortom vad man skulle anse är rimligt.

Det fanns tidigare en dokumentär Aussies Abroad: Chris McCormack tillgänglig på YouTube. Nu verkar den vara borta, åtminstone i Sverige. Kanske är du en Google-ninja och lyckas hitta den någon annanstans!

Har du sett något bra?

  1. Tack för tipsen! Det behövs mycket bra nu i vinter för att man ska palla dom långa trainerpassen.. Har betat av några dokumentärer på Netflix, men inga höjdare. Annars blir det att plöja igenom Sopranos eller The Wire på HBO 😉

    Tänkte passa på att tipsa om triathlonforum.se. Behöver lite hjälp att kicka igång det hela, och du är välkommen att regga dig och posta på! 🙂

Kommentera

Tema av Anders Norén