Lopp

Race report: Black River Run 80km

Jag har nu kört Black River Run för andra gången. Loppet finns i lite olika format; 30, 42, 80 och 160 km. Jag har kört 80km i mina båda starter eftersom det är en ”lagom” utmaning för mig. Eller rättare sagt, 160 km är en för stor utmaning.

Kortfattat så var målsättningen att komma i mål. Förra året bröt jag med onda knän. Jag får aldrig ont i knän normalt, men efter 60 km gjorde det väldigt ont förra året.

Planen var att ta det lugnt och vårda löpsteget och det fungerade bra. Knäna höll bättre denna gång, även om det var väldigt slitsamt. Sista varvet fick jag nästan spring-gå genom det första trailpartiet.

Tre händelser värda att nämna

Sandalmannen

Träffade många roliga människor från lite olika delar av Sverige och Europa. Pratade med en kille från Nederländera i starten och träffade på honom under loppet. Första varvet sprang jag med en rutinerad Dam som kört Trans Scania. Detta hade inget med lastbilar eller bussar att göra, utan var ett traillopp i Skåne. Distansen var 246km och det fanns ingen service, så man måste ta med sig mat och vatten, eller fixa längs vägen. Helt sjuk utmaning.

En annan intressant person var en kille som körde med sandaler (inspirerat av boken born to run). Fort gick det. Oklart om det var skorna eller den rutinerade löparens förtjänst, men jag såg ryggen en gång och sen aldrig mer!

img_0146

Simon och Henke

Simon och Henke dök upp i skogen på fjärde varvet. Det var kul att få snacka av sig ett varv. Tack för stödet!

Nyfunnen energi

Efter fjärde varvet var jag död. Jag gick typ i början på femte varvet. Passerade en gammal jobbarkompis, vilken sen efter 3 km tog upp jakten på mig. Jag testade då att höja farten till vanlig löpning (innan hade jag hasat fram för att spara energi). Vips, där fanns kraften! Jag var inte lika sliten i mitt vanliga löpsteg och kunde köra den sista milen på ett riktigt bra tempo. Den sista biten blev alltså min snabbaste i loppet. Jag tog mig i mål och fick lite blodad tand igen – kanske går det att hålla detta tempo i ännu längre sträckor?

Resultat

Slutade på 10e plats i 80km:s klassen. 37 startade. Jag tog 3 placeringar sista varvet.  Jag är nöjd att jag tog mig i mål, mycket bättre än förra året och på piggare ben!

Arrangemanget

Stort tack till Västerås löparklubb för ett proffsigt arrangemang. Mycket bra gjort! Vätskestationerna var bra och stämningen god, banan bra utmärkt.

Bilder

  1. Vilken hemsk tävling! Glad att du är nöjd! Ps. du har nåt bildspel i artikeln med olika stora bilder vilket gör det svårt att läsa.

Kommentera

Tema av Anders Norén