I veckan har jag haft semester och varit på Mallorca. Totalt från Lördag-Lördag har det inneburit ca. 30 timmar träning, varav kanske 25 på cykel. Jag tänkte göra en riktig review av olika rutter vi kört, men väntar med det lite tills jag hittat ett bra sätt att integrera Strava.

strava-snapshop

Bästa passet var lördagens avslutningspass till Puig Major. Normalized Power över 6h blev 312W!

Playitas eller Mallorca, vad är bäst?

Jag har nu varit både på Canarieöarna och Mallorca för triathlonträning. Jag föredrar Mallorca. Här kommer mina plus och minus.

Vad är bättre på Mallorca gentemot Playitas?

  • Träd och fin natur. Det är roligare att cykla med fin natur. Blommor, djur, träd. På Mallorca finns detta, på playitas är det mest lavaöken!
  • Mindre vind. Baserat på mina två erfarenheter / veckor på respektive ö så blåser det mindre på Mallorca. Det blåser fortfarande rätt mycket i relation till Västerås men på Mallorca tycker jag det var lättare att klara kastvindarna från sidan. På Playitas avstod jag cykling måna dagar på grund av vind.
  • Bra matställen / byar.  Mallorca är fullt av cykelturister och infrastrukturen är anpassad. Det känns lite som skidsemester i alperna när man tar sig mellan olika byar / restauranger.
  • Pris. Playitas är typ monopol från Apollo. Mallorca har massor av hotell och lågsäsong från badturism när cykelsäsongen är bra i April. Det vi var på – Ferrero i Can Picafort var mycket prisvärt och bra.
  • Avstånd. Närmre flyg!
  • Vattnet. På Mallis var vattnet kristallklart och botten hade vit sand. På Playitas är sanden lavasvart!

Vad är bättre på Playitas gentemot Mallorca?

 

  • Träningsanläggningen. Playitas hade snäppet vassare gym, ledarledda pass, matsal, 50m-pool i jämförelse med vårt hotell Ferrero. Ferrero hade dock en uppvärmd simpool 25m, gym, spa, bastu, bra förutsättningar för löpning och cykling. Detta är mer än exakt vad triathleten behöver!